Anti-virüs de bir yere kadar
Bilgisayarınızın karşılaştığı tehditler içerisinde en çok üzerinden gelenler canınızı sıkabilir.
Buna karşılık sadece antivirüs uygulaması yeterli değildir. Antivirüs uygulamaları farklı tehlikelere karşı, özellikle de botnetlere karşı bir şey yapamazlar.
Bilgisayarınız basit uygulamalarınıza karşı kaçırılıp bir zombi olarak saldırılarda kullanılabilir. İşte bunun için ateş duvarı kullanmanız gerekmektedir.
Bir diğer önemli tehlike taşınabilir cihazlarla ya da ek donanım birlikte gelen virüslerdir.
Klavyeler, fareler, taşınabilir sabit diskler içerisinde de hafıza bulunur. Buralara bulaşan taşınan zararlılar arasında ilginç örnekler var. Örneğin 2009 yılında Apple klavyelerin içerisine keylogger kurulabileceği ortaya çıktı.
Bu tür bir soruna karşı henüz çözüm yok. Ancak donanım üreticilerinin ürettiği bazı donanımlara daha üretim aşamasında sızan bir zararlı olmamasına karşın dikkat ediliyor.
Phishing saldırıları ise aradığınız site yerine sahte bir siteye girmeniz ve önemli bilgilerinizi kaptırmanız demektir.
Ele geçirilenbilgileriniz hesaplarınızı boşaltmakta ya da kimliğinizi karanlık işlere alet etmekte kullanılabilir. Bu tür sitelerin tespiti için genellikle biraz dikkatli ve şüpheci olmak yeterli.
Ancak gerçekten birebir kopya olan sitelerde iş oldukça zor. Bu noktada tarayıcıların ve Google gibi arama motorlarının önlemlerinin gelişmesi bekleniyor.