Mark Zuckerberg’den yeni reklam hamlesi.

facebook

Facebook TV kanallarına rakip mi olacak? Araştırmalar, Facebook kullanıcılarının en çok “prime time” vakitlerinde online olup ana sayfalarını kontrol ettiğini gösteriyor. Bu veriyi değerlendiren Facebook yönetimi de belirli saatlerde, TV reklamlarına benzer video reklamlar oynatmaya karar verdi.

Reklamlar 15 saniye uzunluğunda olacak ve kullanıcının ana sayfasında belirecek ve otomatik oynatma özelliği olacak. Yani ana ekranınızda belirdiğinde kendi kendine çalışacak.

Facebook bu yeni reklam hamlesi ile günde 2,5 milyon dolarlık gelir sağlamayı planlıyor. Ancak tam olarak ne sıklıkta reklam videosu gösterilecek şimdilik belli değil. Mark Zuckerberg’in aklındaki rakam, her 20 mesajdan birinin reklam olması yönünde. Yani ana sayfadaki paylaşımların %5’i reklam videolarından oluşacak.

Henüz örnekleri ortaya çıkmadığı için bu reklam videolarının ne kadar rahatsız edici olacağı kestirilemiyor. YouTube benzeri web siteleri, seyredilecek içerikten önce, belli bir süre reklam izlenmesini mecburi kılabiliyor ve bu zorunluluk bir süre sonra kullanıcıları bezdirebiliyor. Facebook’un bu konuda farklı bir uygulamaya gidip gitmeyeceği ise şimdilik kesin değil.

Kaynak: Chip Online


Bir yanıt yazın

Connect with:

Teknolojik Blog
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.