Bilgisayarlarımızdaki RAM’leri unutun.

Bu yeni bellekler, hız konusunda hepsine fark atacak!

Micron, ultra-hızlı Hybrid Memory Cube (HMC) ismini taşıyan yeni belleğini kullanıcılarına tanıttı.

Standford Üniversitesi’nde gerçekleştirilen konferansta yeni hafızalarını kamuoyuna tanıtan şirketin bu yeni bellek prototipi, 3D işlemcilerle benzer formatta çalışıyor ve bu sayede prototip 128GBps’ye ulaşabiliyor.

Bugün kullanılan en hızlı DDR3 bellekerin 12.8GBps olduğu düşünüldüğünde prototipin farkı daha iyi anlaşılıyor. Micron, HMC yongalarının bugünün DDR3’lerine nazaran 20 kat daha hızlı olacağını öngörüyor.

Düşük güç tüketimiyle dikkat çeken prototip, yine standart belleklere göre yüzde 90 oranında daha az yer kaplayacak.


Bir yanıt yazın

Connect with:

Teknolojik Blog
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.